Пардю: Надявам се, че Венгер ще спечели ШЛ през този сезон


Н. Гавазов

Мениджърът на Нюкасъл Алън Пардю изрази надежда, че неговият колега Арсен Венгер може да изведе Арсенал до победа в Шампионска лига. Днес от 15:30 часа българско време "свраките" и "артилеристите" ще си дадат среща на "Сейнт Джеймсис Парк" в мач от 19-я кръг на Висшата лига на Англия. В навечерието на един от централните двубои на кръга Пардю не крие своето възхищение от работата на Венгер.

"Много клубове могат да се учат от Арсенал по отношение на работата, която върши Венгер. Много се надявам, че през този сезон той ще спечели Шампионска лига. Арсен заслужава това", заяви Пардю.

Нюкасъл сега има много френски играчи заради условията на пазара на труда. Когато Венгер започна работа в Англия, основно той привличаше французи именно по тази причина. Бих искал да има повече британски играчи в Нюкасъл, но не може да спорите с това, че нашият френски контингент се проявява много добре. Те просто са юнаци", каза още наставникът на Нюкасъл.

"Така вече стоят нещата на трансферния пазар. Арсен може би е забелязал тази особеност по-рано от другите треньори. Може да се каже, че в това отношение сме му длъжници", допълни Пардю.

 

118