Моуриньо: Допуснах 11 грешки


Н. Гавазов

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо разказа за причините за поражението с 0:2 в мача от десетия кръг на Висшата лига против Нюкасъл. Както е известно, преди срещата се смяташе, че лондончани няма да имат проблеми със своя съперник и ще успеят да вземат трите точки. В хода на мача обаче "свраките" издържаха на натиска, отърсиха се от напрежението и след почивката нанесоха своя удар.

"Това е заслужено поражение. Може би те не заслужаваха победата, но ние абсолютно точно заслужихме това поражение. През първата част бе много леко да се играе, имахме много свободни пространства, съперникът не ни подлагаше на никакъв натиск. Но ние просто очаквахме кога Нюкасъл ще загуби топката. В действията ни липсваше агресията, поради тази причина и много лесно губихме топката.

Действахме прекалено меко с топката и без нея. Но особено неуспешно боравехме с нея при владението и. Мога да кажа, че цялото полувреме играхме сякаш участваме в приятелски мач. Едва след допуснатия гол видях реакция от играчите. Отборът наистина игра много лошо.

Извърших 11 грешки. Трябваше да използвам други футболисти за този мач. Много е неприятно чувството, когато твоят отбор играе толкова лошо. Разбира се, леко преувеличавам, защото някои футболисти се намираха в добра форма, но имам чувството, че направих 11 грешки.

Отначало трябва да разберем, защо играхме толкова лошо. Реакцията на поражението обикновено идва след известно време. Обезпокоен съм, защото в предишните сезони видях как Челси се представя успешно в евротурнирите и лошо в шампионата. Отборът завършваше на 15-20 от лидера.

През този сезон пет пъти играхме като гости във Висшата лига. Знам, тежко е да се играе на такива стадиони, но имаме една победа и две поражения, а това силно безпокои", заяви Моуриньо.

 

115