Пардю: Ашли не винаги е прав


Н. Гавазов

Мениджърът на Нюкасъл Алън Пардю постави под съмнение някои решения на собственика на своя клуб Майк Ашли. След петото място във Висшата лига през сезон 2011/12, за "свраките" остава само да мечтаят за повторение на този успех - през миналата година Нюкасъл се бореше за оцеляването си в елита, а през този сезон отборът се намира в средата на таблицата, но без да демонстрира добра игра.

Тази нестабилност мнозина свързват с персоната на собственика на клуба Майк Ашли, чието последно спорно решение е назначаването на Джо Кинеър за спортен директор на Нюкасъл. На свой ред Пардю не отрича качествата на боса, но и признава, че той не е безгрешен.

"Майк е силна личност, която постига успехи в бизнеса в продължение на много години, през целия си живот. В този план той е гений, но когато става дума за футбол, логиката не работи. Той обича този спорт, но понякога не може да разбере, как това работи. Понякога е объркан и разстроен, а когато е в това състояние върши неща, които не са големи за футболния клуб. Просто си е такъв Майк. Инвестира в клуба и направи така, че ние да нямаме никакви дългове. Подкрепя ме много, но до момента, когато при нас не се появи милиардер от Русия, ние вероятно няма да може да се конкурираме с Манчестър Юнайтед, Сити и Челси", заяви Пардю.

 

124