Пардю се оплаква от финансовото неравенство


Н. Гавазов

Мениджърът на Нюкасъл Алън Пардю смята, че клубът не може да се бори с грандовете от Висшата лига заради разликата във финансовите възможности. Както е известно, "свраките" започват кампанията си на едно от най-трудните места в Премиършип - "Етихад Стейдиъм", където тази вечер Манчестър Сити ще приеме колектива на Пардю, а за амбициите на двата съперника говори факта, че "гражданите" похарчиха през лятото около 100 милиона паунда за нови футболисти, докато Нюкасъл се задоволи само с наема на Лоик Реми.

Според наставника на "свраките", той би привлякъл няколко други футболисти на "Сейнт Джеймсис Парк", но за това му пречат проблемите с парите.

"Ние просто не може да се конкурираме със Сити, Манчестър Юнайтед, Челси и Арсенал. Тези отбори играят в Шампионска лига, чиито допълнителни доходи ни създават проблеми. Финансовият феърплей би трябвало да изравни всички в тези условия, но ми се струва, че той не оказва никакво влияние. Нашият бизнес модел е такъв, че не може да печелим толкова, колкото Сити и поради това разликата във финансите си остава", заяви Пардю.

 

132