Пардю призна, че иска двама нападатели


Н. Гавазов

Мениджърът на Нюкасъл Алан Пардю потвърди интереса си към нападателите Дарън Бент и Лоик Реми. Според последни информации, 51-годишният специалист търси начин как да засили мощта в нападение на отбора си, тъй като през миналия сезон разчиташе предимно на Папис Сисе в предни позиции. Наставникът на "свраките" се опита да привлече Реми от Олимпик Марсилия още през януари, но тогава бе изпреварен от мениджъра на КПР Хари Реднап.

Сега французинът е свободен, след като отборът му изпадна от Висшата лига, докато Бент изпадна в немилост в Астън Вила. Пардю призна, че това са две от потенциалните цели пред Нюкасъл.

"И двамата футболисти са в списъка ни с желани играчи, не се притеснявам от това. В момента обаче те имат договори с други клубове. Трудно е, човек трябва да бъде внимателен. За нашите фенове е приятно да чуват имена, но не бих искал да нарушавам подготовката на други отбори. Имаме списък с четири или пет нападатели, които ще помогнат на (Папис) Сисе, Шола (Амеоби), Адам Кемпбъл и Йоан Гуркуф, защото това ще бъде важно за следващия сезон. Нуждаем се от двама нападатели. Мисля, че през миналата година нямахме достатъчно голяма конкуренция на този пост, както подобава на отбор от Висшата лига", заяви Пардю за Northern Echo.

 

149