Уаняма предпочита да играе в Арсенал


Н. Гавазов

Бившият мениджър на полузащитника на Селтик Виктор Уаняма призна, че през това лято кениецът много желае да премине в Арсенал. Успешната игра на африканеца в Шампионска лига привлече към него интереса на много клубове от Висшата лига и Жан-Мари Абел, под чието ръководство Уаняма направи първите си стъпки във футбола, съобщи, че полузащитникът желае да премине в отбора воден от Арсен Венгер.

"Бащата на Виктор ми звъни всяка седмица и ми говори, че Арсенал проявява голям интерес към неговия син. Венгер е водил преговори със Селтик преди няколко месеца и според думите на родителите му, Виктор предпочита именно този вариант пред всеки друг", заяви Абел.

"Разбира се, всичко може да се промени само за минута. Това ще отнеме един телефонен звън. Сега нещата приличат малко на шоу. Всичко е една игра. Всичко е пари", каза бившият треньор на Уаняма.

"Виктор ми призна, че иска да отиде там, където ще може да играе редовно. Млад е и аз го предупредих, че трябва да бъде много внимателен при своя избор", допълни Абел.

 

120