Роберто Мартинес напуска Уигън


Н. Гавазов

Мениджърът на Уигън Роберто Мартинес взе решение да напусне клуба след преговори със собственика на "латиксите" Дейв Уилън. Преди няколко дни испанският специалист изведе Уигън до историческа победа в Купата на Англия, но не успя да запази мястото на тима във Висшата лига.

Впечатляващата работа на Мартинес на "Ди-Дабл-Ю" привлече към него интереса от страна на много клубове и днес Роберто потвърди за желанието си да напусне Уигън, на който той посвети повече от десет години.

"Той има 12 месеца до края на своя договор, поради това, който иска да го получи ще трябва да компенсира останалата част от съглашението. Роберто чувства, че той н е човекът, който може да ни върне във Висшата лига. Аз съм длъжен да приема неговото решение. Той обича Уигън и нашите фенове. Ние също трябва да се движим напред и да продължаваме да работим усърдно", съобщи Уилън.

По информация на Sky Sports, миналият петък Евертън е отправил питане за Мартинес. Съдейки по всичко, в близко време "карамелите" ще започнат преговори с испанеца за подписване на договор.

Преди малко повече от час пък ВВС съобщи, че Мартинес е подал оставка, която е била приета от ръководството на Уигън.

 

84