Президентът на Уигън защити Макманамън


Н. Гавазов

Президентът на Уигън Дейв Уилън заяви, че нападателят Калум Макманамън, който контузи защитника на Нюкасъл Масадио Хайдара е действал неумишлено и не е нарушавал правилата по време на срещата между двата тима през уикенда. Както е известно, инцидентът остана незабелязан от главния съдия в мача Марк Холси, но Макманамън не успя да се спаси от обвиненията в медиите и критиките от страна на футболната общественост.

„Видях този епизод, арбитърът беше само на 10-15 ярда от мястото. И двамата играчи влязоха за топката и Макманамън спечели - по този повод не може да има никакви въпроси. А след това двамата се сблъскаха. На снимките се вижда, че Калум влиза умишлено, но това не е така, защото той се бореше за топката. Това беше нещастен случай. От своя страна желая на играча на Нюкасъл скорошно оздравяване", заяви Уилън.

„Според правилата, един играч може да се бори за топката, намираща се във въздуха и може да се опита да играе с крак, ако той не е прекалено високо. Арбитърът беше там и не даде нищо и това говори много. Вече се свързахме с Нюкасъл и поискахме да разберем как вървят нещата с Хайдара. Няма счупено, в момента изясняват дали всичко е наред с връзките. Надявам се той да може да играе в следващия мач на своите", каза още президентът на Уигън.

 

144