Нюкасъл ще продължи да купува играчи от Франция


Н. Гавазов

Управляващият директор на Нюкасъл Дерек Ламбиас заяви, че през следващият трансферен прозорец неговият клуб ще продължи да купува играчи от френските отбори. В последно време „свраките" много активно работят на френския пазар и през януари закупиха петима футболисти от Лига 1. На „Сейнт Джеймсис Парк" обаче не смятат да спират до тук.

„Продължаваме да имаме трансферни цели във Франция. Не сме завършили с тамошния пазар. При това поглеждаме и към други първенства в Европа и вече правим крачки в това направление. Харесва ни холандския пазар, белгийския също е добър", заяви Ламбиас за ESPN.

„Погледнете националния отбор на Белгия - те имат впечатляващи футболисти. Но ние ще работим и в други направления. Например, привлякохме Кевин Мбабу, той е само на 17, но е много перспективи. Търсим и други таланти", каза още босът.

„Що се отнася до глобалните пазари, нашият поглед е насочен в Южна Корея, върху играча на Чунам Драгонс. Изпратихме там наши момчета, Греъм Кар (Б.ред. главата на скаутската служба на Нюкасъл) го наблюдава, но прецени, че той не е достатъчно добър, въпреки че е една от техните звезди", допълни Ламбиас.

 

156