Колочини остава в Нюкасъл


Н. Гавазов

Аржентинският Сан Лоренцо официално обяви, че повече не претендира за защитника и капитана на Нюкасъл Фабрицио Колочини. По-рано през януари 30-годишният аржентинец помоли клубните си босове да го пуснат да се прибере в родината си поради причини от „личен характер". Малко след това се появиха съобщения за интерес към Колочини от страна на Сан Лоренцо.

Южноамериканският клуб обаче имаше готовност да приюти Фабрицио само при положение, че играчът разтрогне договора си с Нюкасъл.

В продължение на няколко дни се водеха интензивни преговори за бъдещето на Колочини, който Нюкасъл привлече през 2008 година от Депортиво за 10.3 милиона паунда. Късно снощи изтичаше срокът, който Сан Лоренцо даде на англичаните да дадат окончателен отговор и днес официалният Twitter на клуба от Южна Америка излезе със съобщение, че засега се отказва от капитана на Нюкасъл.

„В края на краищата, след продължителни преговори, ние може да обявим, че Фабрицио Колочини няма да се присъедини към нашия отбор. Нюкасъл отказа да освободи играча от неговия договор, поради това ще търсим алтернативни варианти за укрепване на отбраната", се казва в съобщение на Twitter-а на Сан Лоренцо.

 

125