Ламбърт е уверен, че Астън Вила ще играе на Уембли


Н. Гавазов

Наставникът на Астън Вила Пол Ламбърт е убеден, че неговият отбор ще успее да заличи дефицита от два гола срещу Брадфорд в предстоящата среща-реванш от полуфиналите за Купата на Лигата и по този начин ще си обезпечи класиране за финала на турнира на „Уембли".

Както е известно, преди две седмици Бредфорд, който изхвърли Арсенал от Купата на Лигата, сътвори поредната сензация, уверено побеждавайки на домашния си стадион бирмингамци с резултат 3:1.

Във вторник вечер отборът от четвъртия ешелон на английския футбол ще пътува до „Вила Парк" в рамките на реванша - победителят от двата дуела ще получи правото да замине за „Уембли" и да се пребори за трофея, откриващ пътя към евротурнирите.

Ламбърт е уверен, че именно Астън Вила ще се класира за главния мач на състезанието, независимо от дефицита от два гола.

„Задължително трябва да се използва подобен шанс, защото не знаеш кога отново ще го получиш. Добрите играчи не пропускат подобна възможност. Във футбола не трябва да съжаляваш за нищо, тъй като когато се оглеждаш назад към кариерата си казваш „ако беше така..." или „аз трябваше да направя така...". Постигат успехи тези, които го търсят", заяви Ламбърт.

„Братфорд знае, че два гола лесно се връщат. Нямам никакви лоши предчувствия. Единствено чувствам, че сме готови за мача и знаем какво да правим", каза още наставникът на Вила.

 

128