Карагър възнамерява да напусне Ливърпул


Н. Гавазов

Една от легендите на Ливърпул Джейми Карагър не знае къде ще се окаже в края на сезона, когато изтече договорът му с мърсисайдския клуб. Срещата с Норич през уикенда стана едва втората от началото на сезона, която Карагър започва като титуляр. Малкото количество игрова практика категорично не устройва ветерана.

„Мениджърът постоянно ме подкрепя, опитвайки се да ме убеди, че аз съм нужен на тима, но работата е в това, че аз искам да започна да играя от първите минути. В това отношение не се отличавам от никого. С Норич едва за втори път започвам като титуляр. Старая се да не се оплаквам от това, а просто да работя и да заслужа мястото си в стартовия състав. Да, много играх в Лига Европа и в купите, но Висшата лига е нашият приоритет", заяви Карагър за The Sun.

„Няма да излъжа, ако кажа, че това е много труден сезон от гледна точка на моята кариера. Открит съм за преговори, клубът също, но работата е, че аз трябва да знам какво ще правя в края на сезона. Също така мениджърът и клуба трябва да вземат окончателно решение за новия ми договор", продължава ветеранът.

„Тежко е около Джейми. Той не се чувства част от отбора и въпреки че се раздава на 200 %, не попада често в стартовия състав. Това е тежко наистина. Той предполага, че ние сме му погубили харизмата и лидерските качества", каза от своя страна Брендън Роджърс.

 

94