Сър Алекс не замина за Катар, за да реши трансфера на Заха


Н. Гавазов

Наставникът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън специално не замина със своя отбор на краткосрочен отпуск в Катар, за да оформи сделката по трансфера на крилото на Кристъл Палас Вилфрид Заха. Както е известно, веднага след неделния мач против Тотнъм „червените дяволи" се отправиха към Азия, което според мениджъра на тима ще се отрази чудесно на неговите футболисти - по подобие на миналогодишната почивка в Шотландия.

Този път обаче отборът ще почива без своя наставник, който в момента завършва трансфера на Заха. Не е ясно кога Сър Алекс ще пътува до Катар, но вероятно това няма да се случи, тъй като в четвъртък вечер шотландецът ще трябва да даде обяснения пред футболните власти за изказванията си след мача с „шпорите", когато подложи на съмнение работата на съдийската бригада и по-специално на страничния рефер.

Що се отнася до евентуалното преминаване на талантливия полузащитник, съдейки по всичко битката за неговия подпис е спечелена именно от Юнайтед. Останалите конкуренти или не са така настойчиви както Ливърпул или като Арсенал все още не са отправили официално предложение.

Днес Кристъл Палас и Юнайтед ще проведат преговори по трансфера на Заха, но позицията на клуба от Чемпиъншъп остава не променена: лондончани не желаят да се разделят с таланта през януари, тъй като той може сериозно да им помогне по решаване на задачата за класиране във Висшата лига през следващия сезон.

Юнайтед от своя страна възнамерява да излезе от ситуацията, като закупи правата на Заха го даде под наем на Кристъл Палас до края на сезона. Предполага се, че този вариант ще устрои всички страни и в крайна сметка ще се стигне до сделка.

 

92