Ван Перси: Не сгреших с трансфера си в Юнайтед


Н. Гавазов

Нападателят Робин ван Перси е уверен, че е взел правилно решение относно времето за преминаването си от Арсенал в Манчестър Юнайтед. Сегашният отбор на 29-годишния холандец е лидер в класирането на Висшата лига на Англия, а самият футболист оглавява класацията сред голмайсторите. Ван Перси е щастлив, че е дошъл в Юнайтед и изобщо не съжалява за своето решение.

Арсенал е забележителен клуб и аз винаги съм се чувствал добре там, но след осем години имах нужда от ново предизвикателство. Именно в Юнайтед намерих това предизвикателство. Чувствам, че съм заобиколен от шампиони", заяви Ван Перси за Sky Sports.

„Смятам, че това беше правилното време да се окажа тук. Не мисля, че можеше да бъде по-добре, пристигайки тук по-рано. Всичко се е развило по този начин заради някаква причина", продължава холандецът.

„Когато преди няколко години продължих договора си с Арсенал, аз чувствах, че това е правилният ход за мен - смятах, че е правилно да остана и да играя още, защото все още не бях достигнал своя връх там. Но през лятото исках да се изправя срещу ново сериозно предизвикателство и в момента пред мен е най-голямото изпитание в живота", каза още нападателят.

„Мисля, че с всеки изминал ден ще се говори, че аз направих правилния избор. Нищо лошо няма в това за Арсенал. Никой играч не е по-важен от един клуб. Арсенал винаги ще се бори за трофеи и ще се намира в числото на най-добрите. Просто след осем години исках да замина и да опитам нещо ново", завършва Ван Перси.

 

95