Бенитес: Истинските фенове ме подкрепят


Н. Гавазов

Мениджърът на Челси Рафаел Бенитес е убеден, че истинските фенове на отбора го подкрепят. Както е известно, не всички привърженици на „сините" се отнасят положително към пристигането на испанеца на треньорския мостик и до сега се чуват гневни протести с призиви Рафаел да напусне „Стамфорд Бридж". Испанският специалист обаче е убеден, че запалянковците, които не са безразлични към резултатите на отбора му желаят успехи.

„Всеки истински фен желае отборът му да побеждава. Някои изразяват това желание повече, а други по-малко, но всички искат да побеждаваме. Моят приоритет се състои в това да не мисля за себе си, а за това по какъв начин да побеждаваме", сподели Бенитес за The Sun.

„Вчера, когато аз се връщах в Лондон след среща със семейството ми с мен пътуваше една група привърженици на Челси. Те ми казаха, че са доволни от начина ми на работа. Те виждат, че аз се отнасям професионално към работата си ценят това нещо. Искам да поддържам връзка с феновете, но аз нямам това време, което е необходимо да побеседвам с всеки един, тъй като играем на всеки три дни и моята задача е да готвя отбора. Трябва да тренирам тима, да правя анализи, да разговарям персонално с всеки един играч и след това да вземам решения", каза още наставникът на Челси.

„Дори когато обяснявам защо съм избрал един или друг футболист, хората продължават да ме критикуват. Ето защо е необходимо да се движим напред и да се опитваме да мислим само за положителните неща. Когато пристигнах тук Челси пропускаше гол във всеки мач, а сега това става по един път на две срещи и освен това вкарваме повече от всеки друг отбор", завършва испанецът.

 

75