Евра: Миналата година обръщахме прекалено голямо внимание на Сити


Н. Гавазов

Макар и само един от двата неделни мача във Висшата лига на Англия да завърши с положителен резултат за Манчестър Юнайтед, Патрис Евра смята, че и това е напълно достатъчно. След като „червените дяволи" победиха с 2:1 Ливърпул на „Олд Трафорд", французинът призна, че резултатът в започващия по-късно двубой Арсенал - Манчестър Сити изобщо не го е интересувал. Както е известно, „гражданите" се възползваха от ранното изгонване на Лоран Кошчелни и победиха с 2:0.

„Никога не следя за резултатите на Сити, тъй като смятам, че всичко зависи от нас самите. Мисля, че през миналата година отделяхме прекалено много внимание на Сити. Много внимателно следяхме какво правят и как се представят „сините" в следващите си срещи. През този сезон сме концентрирани изцяло върху нашата игра и ако и в бъдеще продължаваме в този дух, аз смятам, че ще може да завоюваме титлата", каза Евра за Magic 1152.

Патрис се замеси и в двата гола в мача с Юнайтед, отначало извършвайки пробив и асистенция за попадението на Ван Перси, а след това се възползва от центрирането на холандеца към далечната греда на Ливърпул. Независимо, че ударът на Евра бе достатъчно силен, за да пробие защитата на Пепе Рейна, заради последното докосване на Видич попадението бе записано на сърбина.

„Видич ми каза, че това е мой гол, но аз честно казано се съмнявам. Възможно е, ако да кажем на мое място имаше нападател попадението да бъде записано на него. За мен това ням значение. Играя от седем години за Юнайтед и знам, че победите над Ливърпул винаги са трудни. Но когато постигнем положителен резултат, то тогава няма средство, с което да опишем нашата радост", завършва френският бранител.

 

94