Алегри: Това е една ценна точка


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Милан Масимилиано Алегри заяви, че неговият отбор е спечелил ценна точка при гостуването си на Сампдория в рамките на 20-я кръг на Серия А. Както е известно, двата тима не успяха да си отбележат гол, което е удар по амбициите на „росонерите" за участието им в евротурнирите, но въпреки това наставникът на вицешампионите остана доволен от играта на своите възпитаници.

„Не сме загубили точки, недейте забравя, че играхме срещу отбор, който победи Ювентус миналата седмица. През първото полувреме ни натискаха повече и имахме проблеми, но важното е, че запазихме суха вратата си. Започнахме по-добре да разиграваме топката, но трябваше да вдигнем темпото и да играем по-бързо", каза Алегри на пресконференция след мача.

Треньорът беше запитан за атакуващият тризъбец в лицето на Ел Шаарави, Къркич и Нианг, всички на по 20 години.

„Имахме четири деца днес", каза специалистът, визирайки и защитника Матия Де Шилио. Нианг и Де Шилио играха добре, Стефан има много мачове зад гърба си и в края на краищата е нормално да бъде изморен. Боян показа някои добри неща тази вечер. Не мога да кажа, че тризъбецът се провали. Трябва да бъдат отстранени някои индивидуални грешки, но като цяло отборът става по-добър", допълни наставникът на Милан.

 

136