Сър Алекс: От телевизията разбрах на кое място е Ливърпул


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън заяви, че не знае кое място заема Ливърпул в таблицата за класиране на Висшата лига на Англия. Както е известно, днес от 15:30 часа на „Олд Трафорд" ще си дадат среща двата най-непримирими съперника в английския футбол и макар съперничеството помежду им да не е за титлата, зарядът в дербито е все така висок както в предишните години.

„Дори не знаех кое място заема в момента Ливърпул докато не ми казаха по телевизора. Аз следя единствено за отбори, които се намират непосредствено зад нас. За техния календар и с кой ще играят в следващият кръг", заяви Сър Алекс за The Telegraph.

"През миналият сезон изпреварихме Арсенал с 30 точки. Никога преди нямаше да повярвам в подобно нещо. Това е невероятно, отчитайки противопоставянето ни през последните 20 години. Евентуалното непопадане в Шампионска лига ще се превърне в катастрофа за всеки топ отбор. Манчестър Сити силно се измени през последните години, но Ливърпул винаги ще е нашият голям съперник. Нищо не се е променило и това не зависи от тяхното положение в таблицата", каза още шотландският наставник.

 

78