Бенитес: Подготвихме се добре за този противник


Н. Гавазов

Наставникът на Челси Рафаел Бенитес призна, че е останал много доволен от играта на своя отбор срещу Стоук Сити. Както е известно, в събота „грънчарите" за първи път от началото на този сезон претърпяха домакинска загуба, при това поражението беше повече от съкрушително - 0:4. Испанският специалист призна, че от по-рано е знаел какво може да очаква от Стоук и поради това е подготвил добре отбора си.

„Това беше много труден мач, особено през първото полувреме. Знаехме, че ще бъде точно така. Тони се труди забележително и очаквахме да се сблъскаме с физически и интензивен футбол, но се оказахме подготвени за това. Първият гол промени всичко, тъй като той ги накара да тръгнат напред и освободиха пространства. Постепенно играта премина под наш контрол. Моите футболисти показаха великолепен характер и майсторство", заяви Бенитес за официалния сайт на Челси.

„Опитахме се да обясним на някои наши футболисти какво ни очаква тук - физическа борба срещу отбор, който има ясен план за играта. Гледахме видеозаписи и се готвихме за това. Хареса ми реакцията на отбора", завършва испанският специалист.

 

77