Сър Алекс: Знаех, че Ван Перси ще блесне


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън призна, че е знаел, че Робин ван Перси ще направи разликата с останалите конкуренти този сезон. След като дълги години шотландският специалист залагаше на млади футболисти, това лято наставникът на „червените дяволи" се довери на интуицията си и подписа с играч, който не се намира в първа младост и често е сполетяван от контузии, при това специалистът заплати за него 24 милиона паунда.

Цялата сделка приличаше на хазарт през лятото, но за Сър Алекс нещата не са такива.

"Платихме много пари за футболист, чийто договор изтича след една година. Но ситуацията е същата, както със Самир Насри в Манчестър Сити. Много желаехме да имаме Ван Перси в състава си и бяхме готови на всичко, за да го привлечем. Знаех, че трансферът му е много важен за отбора и Робин ще играе важна роля в състава, защото това, което направи през миналия сезон е само кулминацията на няколко години опит в Арсенал", заяви Сър Алекс.

„Никога не знаеш как ще се представи даден играч в първата година на договора си. Кой би помислил, че Рууни ще направи хеттрик? Но това, което знам е, че подписвахме с много добър футболист", каза още наставникът на „червените дяволи".

 

80