Адебайор отново се отказа от участие в Купата на Африка


Н. Гавазов

Нападателят на Тотнъм Емануел Адебайор най-вероятно ще се откаже от участие в турнира за Купата на Африка. Както е известно, през декември Емануел изключи своето участие в турнира, изразявайки безпокойството си от ниските премии и проблеми свързани с безопасността на участниците в състезанието.

Преди няколко дни обаче стана ясно, че Адебайор след персонални уговорки от страна на президента на своята страна все пак реши да помогне на националния отбор на Того. Това нещо бе потвърдено в официално изявление от Тотнъм.

Днес ситуацията взе друг обрат. Според съобщение на френски издания, Адебайор е разстроен от това, че Футболната федерация на Того се е намесила в работата на старши-треньора на отбора Дидие Сикс и включила няколко други футболисти в заявката за турнира.

„Тук цари пълен безпорядък. Сикс състави списък, но Федерацията изпрати до КАФ (Африканската футболна конфедерация) друг. Сега някои играчи ще трябва да напуснат тренировъчния лагер. Адебайор не иска да продължава в този дух. Не знаем и как ще реагират останалите футболисти", цитира ESPN свой източник, а информацията бе потвърдена и от LÉquipe.

 

96