Роджърс: Добрите футболисти се намират буквално под носа ни


Н. Гавазов

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс заяви, че смята работата с младите играчи в клуба за приоритетна в своята дейност. В същото време наставникът на „червените" е убеден, че в Мърсисайд има талантливи и единственото, което остава е това те да бъдат открити.

„За много важна задача смятам привличането в клуба на млади футболисти, които са се родили и израснали в Ливърпул. Погледнете историята на клуба - Карагър, Джерард, Макманаман, Фаулър, Оуен", заяви Роджърс за клубната телевизия на Ливърпул.

„Джерард и Рууни - това са двата най-добри английски футболисти за последните шест-седем години. И те са съграждани. Просто единият е от едната част на града, а другия е от другата. Ето защо, изобщо не се опитвайте да ми говорите, че в Ливърпул няма талантливи младежи", продължава наставникът на мърсисайдци.

„Да се търсят футболисти в Испания е интересно и на мен ми харесва да работя с европейци, още повече, че през целия си живот съм тренирал играчи от цял свят. Но нека не забравяме за това, което се намира буквално под носа ни. Ливърпул е пълен с футболисти, които се отдават на играта, гладни са за нея и притежават забележителни игрови качества", допълва Роджърс.

 

82