Уайтсайд: Юнайтед - Ливърпул е мачът на сезона!


Н. Гавазов

Норман Уайтсайд има много приятни спомени от срещите на Манчестър Юнайтед с Ливърпул и бившият футболист на „червените дяволи" предполага, че сблъсъкът между двата тима този уикенд е най-важният в календара на Висшата лига. Бившият футболист на националния отбор на Северна Ирландия вкара гол във вратата на Ливърпул в Деня на подаръците, когато Сър Алекс за първи път се изправи срещу „червените" в ролята си на мениджър на Юнайтед.

Като цяло Уайтсайд има четири гола във вратата на Ливърпул до преминаването си в Евертън през 1989 година. Независимо, че през последните години Сити набра сила, домашният сблъсък с Ливърпул трябва да бъде най-емоционалното преживяване за Юнайтед на „Олд Тарфорд" този сезон, смята Уайтсайд.

„Когато в календара има такъв мач, запалянковците и играчите с нетърпение очакват тази среща. Смятам, че това е най-големият двубой за сезона. Разбирам, че Сити също се стреми към такова признание, но те са още далече от това нещо. Когато погледнеш колко титли Юнайтед и Ливърпул са печелили, сам разбираш, че Сити дори не се доближава до тези клубове, ако пък вземем историята, Сити е много назад", каза Уайтсайд за клубната телевизия на Манчестър Юнайтед.

„Винаги е трудно да се играе срещу Ливърпул. Според мен, трябва да се зачеркнат всички разговори за формата на отборите и други подобни неща. Всичко зависи от това, кой отбор в този ден ще се стреми повече към победата. Надявам се това да е Юнайтед. Ван Перси се представя блестящо в състава на „червените дяволи". Освен това, отборът отлично знае как да вкарва в последния момент. Дори аз с съмнявах в изхода на срещата с Уест Хем, но всичко се разви успешно. Надявам се да продължим в следващия кръг на Купата на Англия", завършва бившият футболист на Юнайтед.

 

82