Бартън: В Англия няма футболисти от световна класа


Н. Гавазов

Полузащитникът на Олимпик Масрилия Джоуи Бартън смята, че Англия няма никакви играчи на световно ниво, което се потвърждава от символичният отбор за 2012 година според версията на ФИФА. Както е известно, в понеделник по време на церемонията по връчването на „Златната топка" бе определен и тима, в който влязоха представители само на Примера дивисион.

„Много бързо определяме един или друг играч за футболист от световна класа. Хората постоянно за това говорят, а след това започват да се питат, поради каква причина не побеждаваме на Световни първенства и други крупни турнири. До този момент, в който средствата за масова информация не се върнат към реалността, всеки от нас ще говори, че се намираме в числото на грандовете, но рова далеч не е така", каза Бартън за Daily Mail.

„Имаме много примери, когато 17-годишни момчета едва-едва направили няколко мача за първия отбор и вече искат повишаване на заплатите до 30-40 хиляди паунда на седмица. Уверен съм, че подобно нещо го няма никъде", каза още скандалният полузащитник.

 

79