Видич и Фърдинанд повече няма да играят заедно


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън заяви, че в остатъка от сезона планира да редува своите опитни централни бранители Рио Фърдинанд и Неманя Видич, а не да ги използва заедно. В продължение на по-голяма част от тези седем години, откакто сърбинът дойде на „Олд Трафорд" шотландският специалист използваше в центъра на отбраната именно връзката Рио-Видич.

Сега обаче двамата не са млади и периодично са сполетявани от травми, а освен това за местата им напират Крис Смолинг, Фил Джоунс и Джони Еванс. Това кара Сър Алекс да промени своите привички, независимо от факта, че в момента всичко около Неманя и Рио е наред.

„Към момента продължаваме да използваме ротацията по отношение на Фърдинанд и Видич. Няма съмнение, че завръщането на Смолинг и Джоунс ни помогна, за да може спокойно да редуваме Видич и Фърдинанд. Джони е абсолютно великолепен и прогресира, играейки редовно. Развитието на кариерите на Смолинг и Джонс в Юнайтед беше възпрепятствано от травми, но аз се надявам, че при тях всичко отмина, нещата ще се подредят и те ще постигнат успехи. Хубаво е, че ще мога да разчитам на всички. Те са великолепни играчи", заяви Сър Алекс за ESPN.

 

127