Рамзи: Трябва да се възползваме от отсъствието на Яя Туре


Н. Гавазов

Полузащитникът на Арсенал Аарън Рамзи смята, че в предстоящият мач срещу Манчестър Сити преимуществото на неговия отбор е свързано с отсъствието в редиците на „гражданите" на Яя Туре. В неделя „артилеристите" ще играят с действащият шампион на Англия, след което ги очаква мач с Челси. Освен това Арсенал трябва да преиграе мача със Суонзи в рамките на Купата на Англия.

„Добре играхме в последно време, постигнахме няколко победи. Намираме се в добра форма. Естествено, има известно разочарование, че не успяхме да постигнем резултат в Саутхемптън, но не загубихме, спечелихме точка и продължаваме да подобряваме играта си. Предстои ни да проведем няколко трудни срещи и аз се надявам, че ще успеем да вземем точки от тези, които се намират над нас в таблицата за класиране.Предстои ни и мач за Купата. Това е сериозен месец за нас и трябва да се възползваме от своите възможности", цитира Talk Sport думите на Рамзи.

„Ще играем с Манчестър Сити у дома и срещу Челси като гост. През миналата година успешно проведохме тези мачове и се надявам, че тази година ще се представим не по-малко успешно и това ще ни помогне да финишираме възможно най-високо в таблицата за класиране", каза уелският национал.

Младият футболист смята, че успешната статистика на противоборствата със Сити в последните два мача - победа и равенство - ще помогне на Арсенал да се чувства уверен в силите си по време на неделната среща.

„Това ще ни даде допълнителна увереност. Победихме ги през миналата година, а сега те ще са и без Яя Туре, който замина за Купата на Африка. Загубата е голяма за тях, защото той е важен играч за Сити и играта на отбора е зависима от него, така че се надявам да се възползваме от това преимущество и да постигнем още един добър резултат", завършва Рамзи.

 

122