Тотнъм няма да купува нападател през зимата


Н. Гавазов

Мениджърът на Тотнъм Андре Вилаш-Боаш заяви, че той няма намерение да купува нови нападатели през зимния трансферен прозорец. Заминаването на Емануел Адебайор за Купата на Африка остави „шпорите" само с един футболист в линията на атаката и това е Джърмейн Дефо. Но португалският специалист не планира да реши този проблем с помощта на трансферния пазар.

„Не мисля, че ще купим нападател. Доволни сме от отбора, с който разполагам и вариантите, които имам. Едновременно с това разбираме, че може да се окажем в сложна ситуация, ако не закупим нападател, а Дефо ило Демси получат травми. Но вече се намирахме в подобно положение, когато бе травмирам Аде. Тогава се справихме и преминахме през това", каза Вилаш-Боаш.

Отделно наставникът на Тотнъм коментира слуховете за интерес на неговия отбор към Леандро Дамиа от Интернасионал. Независимо от желанието да получи бразилския голмайстор, Андре смята, че е малко вероятно през януари да има сделка.

„Нашият клуб винаги се е възхищавал на Леандро. Но в момента, през този трансферен прозорец е малко вероятно, че той ще дойде в Тотнъм", каза още наставникът на лондончани.

 

110