Сър Алекс: Инцидентът между Суарес и Евра е минало


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън заяви в навечерието на неделния мач от 22-я кръг на Висшата лига с Ливърпул, че известният скандал между Луис Суарес и Патрис Евра ще остане в миналото. Както е известно, миналият сезон Суарес беше глобен с 40 000 паунда и наказан за осем мача за отправени обиди на расистка основа по адрес на французина в двубоя между двата тима през октомври.

Следващата среща между Юнайтед и Ливърпул се състоя през февруари 2012 година и също бе белязана със скандал. Суарес отказа да стисне ръката на Евра по време на традиционната церемония преди първия съдийски сигнал, а след края на мача бранителят празнува победата с 2:1 пред очите на уругваеца.

„Преди срещите между Юнайтед и Ливърпул страстите винаги се нагорещяват. Всичко е за това, че историята на нашето противопоставяне е много богата, защото сме най-успешните клубове в страната. През миналата година се състоя известният случай със Суарес, но се надяваме, че този път всичко ще премине спокойно, а отборите в близките дни просто ще очакват с нетърпение мача", каза Сър Алекс за Magic 1152.

 

114