Рей Уилкинс: За Лампард ще е полезно да отиде в Юнайтед


Н. Гавазов

Бившият помощник-треньор на Челси Рей Уилкинс сподели мнението си за евентуалното преминаване на полузащитника Франк Лампард в Манчестър Юнайтед. Както е известно, ръководството на лондонския клуб даде да се разбере, че няма да поднови договора с английския национал, който със сигурност ще напусне „Стамфорд Бридж" след края на сезона. Според британските медии, от ситуацията възнамерява да се възползва наставника на „червените дяволи" Сър Алекс, който готви предложение към Лампард за продължаване на кариерата на полузащитника на „Олд Трафорд"

„Ако Франк напусне Челси, той ще иска да побеждава и да играе на най-високо ниво. А по-високо ниво от това на „Олд Трафорд" просто не съществува. Сър Алекс Фъргюсън е истински майстор не само в работата си с младите футболисти, но и с възрастните играчи. Мисля, че евентуален трансфер на Лампард в Манчестър Юнайтед ще е добре за Лампард и за клуба", заяви Уилкинс за ВВС.

„Франк се старае, но неговият опит и знания за футбола ще му помогнат. Само погледнете как в последните години играят Гигс и Скоулс, а те са четири години по-големи от Лампард. Той ще успее да предразположи към себе си феновете на Юнайтед благодарение на уменията си. Ако на „червените дяволи" им липсва нещо, това са головете на полузащитниците", каза още бившият треньор на Челси.

 

111