Лаудруп: Не съм мечтал за такъв резултат


Н. Гавазов

Мениджърът на Суонзи Сити Михаел Лаудруп не скри радостта си от победата с 2:0 в първа осминафинална среща от Купата на английската лига. Както е известно, „лебедите" се бранеха много организирано и същевременно се възползваха отлично от две грешки в защитата на своя противник. Наставникът на тима от Уелс призна, че дори не мечтал за такъв резултат срещу победителя в миналогодишното издание на Шампионска лига.

„Това беше фантастично сражение. Знаехме, че ще бъде трудно. Аз не мога да мечтая за такъв резултат. Впрочем, пред нас има много дълъг път, повярвайте ми. Двата наши гола дойдоха след грешки на Челси, но пък моите футболисти Мичу и Дани бяха на точното място и се възползваха от ситуацията", каза Лаудруп за ВВС.

„Разбира се, Челси повече владееше топката, но те създадоха само няколко положения. По мои сметки имаха само три шанса - при Рамирес и Мата през първото полувреме и ударът на Луис от близко разстояние след почивката. Голът им няма да смятам, който беше от засада. Съгласете се, че това не е чак толкова много, тъй като играхме срещу действащият победител в Шампионска лига", продължи наставникът на Суонзи Сити.

„Грамотно построихме играта си. Знаехме, че няма как да владеем топката в 60 процента от времето и през по-голямата част ще сме без топката. Успяхме да покажем своите добри качества. Радвам се, че след две седмици се връщаме на нашия стадион и ще имаме възможност да се борим за класиране на финала", завърши Лаудруп.

 

135