Скоулс: Съперничеството с Ливърпул продължава да бъде ожесточено


Н. Гавазов

Пол Скоулс смята, че Ливърпул все още се нарежда сред най-големите съперници на Манчестър Юнайтед, независимо от това, че мърсисайдци не са онзи отбор, който бяха някога. Както е известно, двата клуба са най-успешните в историята на английския футбол и сблъсъците помежду им са едни от най-важните в календара. Ливърпул е извън борбата за титлата във Висшата лига от няколко години и в навечерието на срещата в неделя на „Олд Трафорд" разликата между историческите съперници е 21 точки в полза на „червените дяволи". Но въпреки това Скоулс смята, че съперничеството между двата тима си остава ожесточено.

Ливърпул не се справиха толкова добре, колкото най-вероятно им се искаше през последните няколко години и те самите също си го признават. Но те си остават нашият най-голям съперник", заяви Скоулс за клубната телевизия на Юнайтед.

„Честно казано не знам дали Манчестър Сити взе мястото на Ливърпул, но на Сити ще му трябват много години, за да постигне това, което Ливърпул е постигнал. Исторически погледнато мърсисайдци са най-големите ни съперници, мачовете с тях винаги са големи и атмосферата е най-добрата. Сигурен съм обаче, че Сити ще се опита да ги настигне", добави халфът.

В същото време Скоулс призна колко се радва, че е решил да се завърне отново на терена, след като бе обявил отказването си.

„Аз просто исках да се върна на терена и да играя и се радвам, че го направих. По онова време имаше много контузени футболисти и си помислих, че мога да помогна на отбора", каза още Скоулс.

 

116