Сър Алекс се извини на феновете на Нюкасъл


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън се опита да изглади нещата с феновете на Нюкасъл, наричайки ги „най-добрите привърженици". Както е известно, шотландският специалист предизвика вълна от възмущение сред симпатизантите на „свраките", а и не само сред тях, когато в спора си с Алън Пардю определи Нюкасъл като малък клуб от североизточна Англия.

"Никога не съм имал намерение да обиждам феновете на Нюкасъл. Искам да изясним всяко недоразумение, което може да дойде от това, което аз казах. Винаги съм се отнасял с най-голямо внимание към феновете на Нюкасъл и винаги те ще имат моето уважение", заяви Сър Алекс за Magic 1152.

„Там са най-добрите привърженици на футбола. Тяхната страст, ангажираност и плам никога не са намалявали, въпреки че имат малко възможност да празнуват. Те винаги са се превръщали в армия, за да застанат зад отбора си независимо къде играе тима и да създадат прекрасна атмосфера за играчите. За съжаление резултатите нямат нищо общо с тяхната лоялност. Ако постиженията на Нюкасъл се съчетаят с подкрепата на хората, които плащат за да гледат, отборът щеше да е сред гигантите в играта. Трагично е, че не са печелили титла за повече от осемдесет години", допълни наставникът на Юнайтед.

 

104