Реднап: Манчини рискува да загуби уважението на играчите си


Н. Гавазов

Мениджърът на Куинс Парк Рейнджърс Хари Реднап смята, че със своето поведение мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини рискува да загуби уважението на собствените си играчи. През тази седмица италианският специалист се нахвърли с юмруци върху Марио Балотели, който по време на тренировка влезе остро в краката на съотборника си Скот Синклер. По-късно наставникът на „гражданите" се опита да успокои страстите, заявявайки че е нямало конфликт.

Опитният Реднап обаче смята, че този инцидент може да се обърне срещу Манчини.

„Никога не бива да се допуска подобно нещо. Какво печелиш от това? В наше време е недопустимо подобно отношение към играчите. Единственото, което се случва е, че губиш уважението на футболистите, ако се държиш по този начин. Трябва по-спокойно да им говориш. Преди години се случваха такива неща и много треньори си позволяваха да нападат играчите и да хвърлят по тях разни неща, но това време отмина", каза Реднап за Sky Sports.

„Манчини е топ-мениджър. Не му е лесно да работи с Балотели. Дори Моуриньо не успя да се справи с Марио. Той е добър играч, но е очевидно, че има проблеми с поведението си и отношението към работата", каза още наставникът на КПР.

 

173