Тотнъм излезе с обръщение относно трансфера на Фрайърс


Н. Гавазов

Тотнъм излезе със специално изявление, в което защити трансфера на защитника Езекиел Фрайърс от белгийския Стандарт Лиеж. Както е известно, снощи мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс обвини „шпорите" в непочтеност и манипулация относно привличането на възпитаника на „червените дяволи", който през лятото напусна „Олд Трафорд" със свободен трансфер. Шотландският специалист дори поиска от футболните власти да разследват сделката и ако се наложи да я анулират.

„Имахме интерес към Зеки Фрайърс през лятото, но не бяхме в състояние да приемем условията на Манчестър Юнайтед. Зеки избра да отиде в Стандарт Лиеж, който вече изплати обезщетение на Манчестър Юнайтед. Играчът се радваше на своето време в белгийския клуб. Въпреки това, когато Стандарт уволни своя треньор, Зеки не попадна сред плановете на новия наставник, разбирайки и напълно приемайки случващото се. Комбинацията от това и носталгията по родината го накараха да се върне в Англия и неговите представители направиха контакт с няколко клуба от Висшата лига. Така получихме втора възможност да подпишем с играча и според правилата на ФИФА, Юнайтед ще получи пет на сто от трансферната сума, която ние заплатихме за трансфера на Зеки", се казва в изявлението на Тотнъм.

В петък вечер Стандарт също излезе със свое обръщение: „Младият защитник почувства носталгия и освен това имаше проблеми с адаптирането си към живот далеч от дома и семейството. Ето защо, когато разбрахме за интереса на лондонския клуб, ние се съгласихме играча да се завърне в Англия".

 

102