Гигс е доволен от ролята си в Юнайтед


Н. Гавазов

Ветеранът на Манчестър Юнайтед Райън Гигс призна, че се чувства комфортно в своята нова роля, независимо от нередовната си игрова практика. През сегашния сезон във Висшата лига на Англия 39-годишният уелсец започна само шест пъти като титуляр, но в победния мач в последния кръг на Премиършип срещу Уигън Райън изглеждаше традиционно уверено и бе един от най-добрите на терена.

„Не е лесно да поддържаш формата си. Трудността идва от това, че трябва да следиш своята готовност и да си уверен в това, че пикът на формата ти няма да е в средата на седмицата, ако ти предстои мач в събота. Трудно е, ако трябва да се готвиш за двубой в сряда, а не играеш и вече трябва да започнеш подготовка за съботната среща. Но много играчи се справят с това. Имаме голям отбор. Вероятно с Пол Скоулс имаме най-малко изиграни мачове, отколкото останалите футболисти, но знаем, че трябва да бъдем готови когато някой се нуждае от нас", заяви Гигс за Magic 1152.

„През последните пет или шест години моята рля се промени. Аз съм опитен футболист и по-стар приятел. Чувствам се комфортно на новата си позиция и се стремя да помагам на младите играчи и в същото време да се готвя за тези, в които ще играя", завърши ветеранът.

 

82