Лампард и греди спасиха Челси от Евертън (видео)


В. Мухарски

Челси победи като гост Евертън на „Гудисън Парк” с 2:1 в мач от 20-тия кръг на английската Висша лига. Домакините надиграха своя противник през първото полувреме, като освен ранен гол се отчетоха и с много пропуски пред вратата на Петер Чех.

"Карамелите" откриха резултата чрез Стивън Пиенаар след само две минути игра. Джагиелка получи топката по дясното крило и центрира, а Аничебе засече кълбото с глава, но я прати в страничната греда. Чех нямаше какво да стори и при добавката на Стивън Пиенаар, който с мощен изстрел от десет метра откри резултата. В 9-ата минута Йелавич нямаше късмет да се разпише след като ударът му попадна в гредата.

След много пропуски пред вратата на Челси, гостите все пак успяха да изравнят чрез Франк Лампард. В 42-ата минута Фернандо Торес пусна към Рамиреш, а бразилецът центрира в наказателното поле, където 8-цата на "сините" от Лондон (играли с бели екипи в този мач) бе останал непокрит и с прецизен удар с глава изравни резултата - 1:1.

След почивката гредата отново спаси столичани след удар с глава на Йелавич. Малко след това Лампард заби втори гол за Челси. В 72-ата минута Хуан Мата отправи удар, но Хауърд изби, но кълбото попадна в Франк Лампард, който нямаше как да сбърка и донесе успеха на своя тим.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



148