Арсенал громи Нюкасъл в луд мач с десет гола (видео)


В. Мухарски

Арсенал разгроми Нюкасъл със 7:3 в мач от 20-я кръг на английската Висша Лига, който се състоя на "Емиратс". С хеттрик за "артилеристите" се отчете Тио Уолкът, който е и с основна заслуга за успеха на домакините. "Свраките" могат да съжаляват, тъй като на три пъти изравняваха резултата, като близо четвърт час преди края резултатът бе 3:3.

Начало на головата фиеста даде Уолкът в средата на първото полувреме, който откри резултата с техничен удар - 1:0. Малко преди почивката Демба Ба изравни след удар от фаул. Пет минути след подновяване на играта Алекс Окслейд-Чембърлейн със силен изстрел даде нов аванс на Арсенал, но Силван Марво изравни малко след това - 2:2. Третият гол бе дело на Лукас Подолски, който се разписа отблизо с глава, а Демба Ба изравни за трети път - 3:3.

В крайна сметка домакините успяха да стигнат до победата, след като реализираха няколко гола в края на мача. В 73-ата минута Уолкът вкара четвърти гол, а влезлият като резерва Оливие Жиру се разписа на два пъти в рамките на три минути - 6:3. В допълнителното време Уолкът оформи своя хеттрик, а с него и крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



197