Фабрегас: Примера е по-силен шампионат от Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Бившият полузащитник на Арсенал, а сега играч на Барселона Сеск Фабрегас съпостави английската Висша лига с испанската Примера, а също така определи своите фаворити за спечелване на Шампионска лига. Испанецът даде голямо интервю за списание Sport, в което сподели своите впечатления и от работата на сегашния наставник на Барселона Тито Виланова.

„Мисля, че сред лидерите за спечелване на Шампионската лига сме ние, Реал Мадрид, Байерн Мюнхен, Милан и Манчестър Юнайтед. Ювентус? Възможно е и те да победят. През миналата година направиха страхотен сезон с герои като Пирло, Маркизио, Матри, Видал, Буфон и Киелини", заяви Фабрегас.

„Дали е скучна Примера дивисион? Не. Знаете ли какво ме изненада когато се върнах в Испания? Изведнъж разбрах, че нашето първенство е по-силно от испанското. Разбира се, Барса и Реал са отбори, с които никой не може да се мери, но за това пък спечелването на титлата е по-трудно, отколкото тази в Англия. Това е парадокс, но е точно така. Висшата лига е равностоен шампионат, но можеш спокойно да загубиш 5-6 мача и да запазиш шансовете си за първото място - всички конкуренти губят точки. А тук нито ние, нито Мадрид не може да си позволим дори равенство, камо ли да загубим мач. Едно поражение и всичко отива по дяволите. Другата разлика е, че в Англия няма затворен стил на игра и се получават много вълнуващи мачове, интересни са и запалянковците са във възторг. Но тук играчите повече мислят и се нуждаят от по-голяма концентрация. Повече се работи с глава, отколкото с крака", каза още полузащитникът на каталунците.

„Според мен Барселона не се промени много след напускането на Гуардиола. Ние продължаваме да правим това, което вършехме и преди при Пеп. Единственото, в което аз виждам разликата е в начина на общуване. Но това е нормално", завършва Фабрегас.

 

132