Уелбек: Нюкасъл е опасен отбор


Н. Гавазов

През първата половина на настоящия сезон във Висшата лига на Англия Нюкасъл Юнайтед показа незадоволителни резултати в сравнение с миналата година, но нападателя на Манчестър Юнайтед Дани Уелбек смята, че това не трябва да вкарва „червените дяволи" в заблуждение. „Свраките" се сражават в долната половина на таблицата за класиране, а основната причина за това са постоянните контузии на водещи футболисти, което от своя страна сведе до минимум шансовете на тима да повтори миналогодишното си постижение.

„През тази година „свраките" не се движат добре, но аз знам, че в този отбор има няколко контузени футболисти, а това изигра своята роля. Но Нюкасъл има потенциал. Те имат много добри футболисти: всички са слушали за Ба и Сисе. Всичко, което мога да направя е да наблюдавам мачовете на „свраките" и да търся слабости, а след това да ги използвам в своя полза, ако ми се отдаде такъв шанс", заяви Уелбек за United Review.

Дани отбеляза също така, че традиционните мачове в Деня на подаръците имат своите положителни и отрицателни страни.

„Мисля, че най-неприятното е това, че на теб ти се налага да проведеш коледната вечер в хотела, а не при семейството си. Не мисля, че зрителите ще отдадат голямо значение на това. Но все пак, играчите с нетърпение очакват настъпването на празничния период, когато мачовете следват един след друг и ако отборът успее да проведе една победна серия, то тогава може да си обезпечи желаната позиция в началото на Новата година", каза още нападателя.

 

135