Тери слага край на войната с ФА?


Н. Гавазов

Капитанът на Челси Джон Тери е готов да приеме дисквалификацията от четири мача и по този начин да сложи точка на сагата свързана с расисткия скандал. Както е известно, през миналата седмица независима комисия към Футболната асоциация на Англия (ФА) призна Тери за виновен в обида на защитника на КПР Антон Фърдинанд. Джон беше наказан с глоба и наказание от 4 мача.

Едновременно с това, за Тери, който през целия процес отричаше своята вина, остана правото да подаде апелация, като срокът да направи това е 18 октомври.

Но адвокатите и ръководителите на Челси са призовали Джон да не подава апелация, да се примири с наказанието и да забрави за конфликта с ФА, заради който той прекрати кариерата си в националния отбор на Англия. Очаква се, че до няколко дни защитникът ще обяви решението си.

Ако Тери започне да отбива своята дисквалификация веднага, той ще пропусне дербито с Тотнъм на „Уайт Харт Лейн" на 20 октомври, двата мача с Юнайтед - в Купата на Англия и Премиършип, а също така гостуването на Суонзи Сити.

Санкцията на ФА в Шампионска лига няма сила.

 

84