Нюкасъл се завръща на Сейнт Джеймсис Парк


Н. Гавазов

Нюкасъл отново ще играе домакинските си мачове на "Сейнт Джеймсис Парк", след като компанията wonga.com грабна правата върху името на стадиона, съобщи Sky Sports. Според информацията, Нюкасъл е съгласувал четиригодишен договор с финансовата компания wonga.com, която сега ще стане водещ комерсиален спонсор на клуба, съобщи официалният сайт на „свраките".

Според условията на контракта между страните, логото на компанията ще бъде разположено на фланелките на тима от сезон 2013/14. Също така новият спонсор ще инвестира около 1.5 милиона паунда в два от най-големите перспективни проекта в клуба.

Съобщава се, че Wonga ще обезпечи финансовата поддръжка на академията на Нюкасъл, а също така ще се занимава с проекта Newcastle United Foundation Enterprise Scheme, който помага на 15-16-годишни подрастващи да намерят места за работа, развивайки при това навиците им с помощта на образователни курсове.

Следващата инициатива на Wonga ще стане работата със запалянковците. Предполага се, че феновете на „свраките" ще участват в обсъждане на дизайна на екипа на отбора и ще излагат своето мнение за един или друг аспект от живота.

 

114