Йол: Бербатов е фантастичен, може да играе навсякъде


Н. Гавазов

Мениджърът на Фулъм Мартин Йол остана доволен от играта на Димитър Бербатов при победата над Уигън в рамките на петия кръг на Висшата лига на Англия и за пореден път заяви, че българина е фантастичен играч. Наставникът на лондончани добави също така, че бившият футболист на Манчестър Юнайтед може да играе на всяка една позиция.

Както е известно, „котиджърсите" се наложиха с 2:1 над „латиксите" като попаденията за гостите отбелязаха Родайега в 31-та минута и Деймиън Дъф 13 минути след началото на второто полувреме.

В герой на мача обаче се превърна Родайега, който напусна „латиксите" през лятото, отказвайки да подпише нов договор с клуба. Колумбиецът, който със своите 24 гола е голмайстор на Уигън за всички времена във Висшата лига беше освиркван в началото на играта, но след това аплодиран, когато не празнува гола си.

„Знаех си, че Родайега ще бъде нетърпелив и мотивиран да направи нещо хубаво и той направи точно това, вкара гол. Освен това показа уважение към хората и те показаха, че го уважават", каза Йол след мача.

„Хуго демонстрира истинското си отношение към феновете на Уигън, а много по-лесно щеше да бъде, ако си беше отпразнувал гола. Това е хубав жест от него, признавам това", заяви от своя страна наставникът на Уигън Роберто Мастинес.

Въпреки, че Родайега откри резултата, попадението му се дължи изключително на таланта на Димитър Бербатов, който отново показа от какво голямо значение ще бъде за новия си клуб. Нападателят беше класа над всички и освен това записа великолепна асистенция.

„Винаги съм знаел, че е фантастичен играч, единственото нещо, което виждам сега е, че той може да играе в различни позиции", коментира Йол по отношение на Бербатов,

 

85