Ди Матео е доволен от характера на играчите


Н. Гавазов

Мениджърът на Челси Роберто Ди Матео коментира срещата на своя отбор против Стоук Сити и заяви, че е много доволен от трудно придобитата победа. В средата на тази седмица „аристократите" играха срещу Ювентус в рамките на Шампионската лига, поради което Ди Матео съвсем основателно се опасяваше, че на неговите възпитаници няма да им достигне нужната свежест. Но Челси прояви огромна настойчивост до самия край на двубоя и усилията на лондончани бяха възнаградени в 85-та минута с гол на Ашли Коул.

„Това беше много добра игра, целият отбор показа най-добрата си страна. След мач в Шампионска лига през седмицата играчите могат да бъдат физически и емоционални изтощени и това винаги безпокои един треньор, но днес започнахме срещата много ярко", заяви Ди Матео след мача.

„Второто полувреме също започна много добре, създавахме положения за гол и пробивахме тяхната отбрана. Струваше ми се, падането на нашият гол е само въпрос на време", каза още италианският специалист.

„Когато играеш срещу Сити е много тежко да преодолееш тяхната отбрана. Днес те се защитаваха с повече играчи от обикновено, а такава ситуация е много важно да вкараш бърз гол. Ако това не се случи, следва много упорита работа в продължение на целия мач и търсене на свободни пространства", допълни Ди Матео.

 

83