Манчини: Арсенал може да се пребори за титлата


Н. Гавазов

Наставникът на Манчестър Сити Роберто Манчини призна, че вижда в Арсенал сериозен претендент за титлата във Висшата лига на Англия. В неделя възпитаниците на италианския специалист ще приемат „артилеристите" в среща от петия кръг на първенството. Лондончани в момента заемат трето място в таблицата за класиране и са без поражение и според специалистите, хората на Венгер в никакъв случай не могат да бъдат смятани за аутсайдери.

Това мнение се споделя и от Манчини, който смята, че независимо от продажбата на Ван Перси и Алекс Сонг през лятото, Арсенал е станал по-силен. Според наставника на „гражданите", загубата на двама ключови играчи е избавила „артилеристите" от ненужен натиск.

Арсенал може да се пребори за титлата през този сезон. Те станаха по-добри, отколкото през миналия сезон, независимо от това, че през лятото загубиха няколко добри играчи", заяви Манчини за Sky Sports.

„Може би именно по тази причина те не се намират под онзи натиск, под който бяха в предишни години. Да, Арсенал загуби Ван Перси и Сонг, но на тяхно място дойдоха футболисти, които притежават голям опит и майсторство", каза още наставникът на Сити.

 

161