Венгер изпраща Уилшър при резервите


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че никога не се е съмнявал, че Джак Уилшър ще може да играе футбол отново. Както е известно, английският национал се завърна към пълноценен тренировъчен процес вчера след като контузия в глезена го изключи от миналия сезон и от участие на Евро 2012.

„Когато си толкова млад и си извън игра в продължение на 14 месеца , това показва колко си силен психически. На този фронт той е абсолютно брилянтен, защото нещата не опираха само до операция на глезена. Трябва да кажа, че той се справи много добре", заяви Венгер за Sky Sports.

„Не вярвах, че ще се откаже от футбола, защото той е само на 19 години и винаги съм мисли, че ще се върне. Не съм медицински експерт за да знам колко е голяма травмата му, но вярвам, че това през което той премина ще го направи много по-силен", каза още френският специалист.

„Джак имаше възходи и падения, особено падения, защото преживя няколко неуспеха, но той тренираше много добре, особено през последните три месеца и беше силно фокусиран към задълженията си през последните три месеца. Но трябва да бъдем малко по-предпазливи сега, защото когато един човек е бил извън строя в продължение на 14 месеца, той има нужда от време за да си възвърне своя фитнес. Готов е да играе, но трябва да достигне нивото си отпреди контузията. Вероятно ще го изпратим да играе при резервите докато набере нужната форма", допълни Венгер.

Французинът също така потвърди появилата се по-рано информация, че Шчесни ще пропусне сблъсъка с Манчестър Сити заради контузия, която го остави извън мача с Монпелие в средата на тази седмица.

 

84