Юнайтед без Рууни и Йънг срещу Ливърпул


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън съобщи, че нападателят Уейн Рууни ще пропусне срещата с Ливърпул, която е в рамките на петия кръг на Висшата лига на Англия. Шотландецът обяви също така, че крилото Ашли Йънг ще продължи пребиваването си в лазарета. По този начин специалистът сложи точка на появилите се спекулации, че Рууни ще излезе срещу мърсисайдци в неделя.

Както е известно, английският национал възобнови тренировки по-рано през седмицата, заличавайки травмата, която получи в мача против Фулъм. Но Сър Алекс не желае да рискува здравето на своя нападател и ще му даде още една седмица почовка.

„Всички играчи, които бяха с нас в сряда (Б.ред. срещу Галатасарай) се намират в строя. Някои вестници писаха, че Рууни ще може да играе срещу Ливърпул, но това не е така. Той не е далече от своето завръщане, но аз мисля, че му е необходима още една седмица", заяви Сър Алекс по време на днешната си пресконференция.

„Уейн е великолепен в тренировките и работи много упорито. На нас ни остава само да го подготвим за пълноценни тренировки - до този момент след травмата си той изпълняваше само част от упражненията", каза още наставникът на Юнайтед.

„Ашли Йънг има нужда от две-три седмици за да се възстанови напълно. Трябва му известно време докато травмата окончателно отшуми. С подобно нещо той може леко да играе и тренира, но ние искаме да сме сигурни че при него нещата са в ред", сподели мениджърът на Юнайтед.

„Имаме вече опита, когато преди даде оздравяване се появява рецидив и не искаме да повтаряме подобни грешки. От всеки един контузен искаме пълно оздравяване. Ашли ще е готов до две-три седмици", каза още Сър Алекс.

 

89