Бенитес: В Ливърпул се превърнах в мениджър на банка


Н. Гавазов

Бившият мениджър на Ливърпул Рафаел Бенитес разказа, че по време на своята работа в Англия е проявявал интерес към нападателя на Фиорентина Стеван Йоветич. В новата си книга „Champions League Dreams" испанският специалист нападна бившите собственици на клуба Том Хикс и Джордж Джилет" твърдейки, че заради финансовите проблеми на двамата той се е превърнал в „банков мениджър" и по такъв начин не е успял да оспори превъзходството на Манчестър Юнайтед във Висшата лига на Англия.

„Покупката на Йоветич, а също така на Дистен и Ъпсън щеше да усили някои компоненти в играта и да позволи на Ливърпул да се бори за най-високите места. Но някъде тогава Ливърпул престана да бъде футболен клуб. Парите, които бяхме предвидили за усилване на състава изчезнаха. Резултатът е, че клуба беше наказан за изчезването на тези пари. Това трябваше да бъде нашия сезон, а вместо това се получи една трудна и дълга кампания", пише Бенитес в своята книга.

„В продължение на пет сезона аз бях футболен мениджър. В началото на шестия разбрах, че съм станал мениджър на банка", споделя още испанският специалист.

 

80