Роджърс подкрепи Борини


Н. Гавазов

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс подкрепя Фабио Борини в неговия стремеж за успех на „Анфийлд", но също така предупреди 21-годишния футболист, че той ще трябва да се справи с очакванията към него. Както е известно, италианецът се присъедини към мърсисайдци миналия месец за сумата от 10 милиона паунда, след като преди години работеше под ръководството на Роджърс в Челси.

Борини започна добре кариерата си в Ливърпул, вкарвайки първия си гол в Лига Европа за победата с 3:0 над Гомел и наставникът на „червените" изрази надежда, че нападателя ще продължава в същия дух.

„Той не е сам. Когато дойдеш в голям клуб винаги има големи очаквания към теб и натиск. Той е едно момче, което е много упорито, работи усилено и неговото пристигане ще се отрази добре на клуба. Най-важното е , че ще се бори за фланелката си, а той е от онези футболисти, които са много упорити и искат да работят", заяви Роджърс за ВВС.

„За мен не е нормално някой голмайстор да вкара 30 гола, а отбора му да не направи нищо. Отборът за това е отбор - Луис Суарес да вкара, Стивън Джерард също, младият Борини ще вкарва. Това е тима, когато всички са отговорни, а не само един футболист. Докарват ти един нападател, който може да вкарва, да, това е страхотно, но не е добре за отбора, ако останалите не окажат резултатна игра. Важното е да имаме футболисти в различни точки на терена, които заедно могат да причинят проблеми. Но не по-малко важно е, че не бива да допускаме голове. Мисля, че вече показахме, освен миналата седмица когато играта се провали, че имаме добра нагласа и ще бъдем силни през тази година", допълва наставника на мърсисайдци.

 

135