Венгер: Загубихме играч от висока класа


Н. Гавазов

Наставникът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че на него нищо не му е оставало, освен да се съгласи на продажбата на Робин ван Перси на Манчестър Юнайтед. Както е известно, в сряда вечер двата клуба потвърдиха, че са съгласували сделката по преминаването на холандския национал на „Олд Трафорд".

Според някои средства за масова информация сумата на трансфера е 22,5 милиона паунда, но с редица бонуси тя би могла да достигне до 24 милиона. За окончателното оформяне на прехода е необходимо Ван Перси да премине необходимите медицински прегледи и да съгласува личните си условия с Юнайтед. Това е чиста формалност и предположенията са, че тези действия ще бъдат извършени днес.

Според думите на Венгер, запазването на холандеца на „Емрейтс" е било практически невъзможно, тъй като играча се е намирал в последната година на своя договор и вече е отказал да подпише ново съглашение.

„За наше съжаление, сега Ван Перси е играч на Манчестър Юнайтед. Сделката беше заключена през втората половина на деня (Б.ред. за сряда), заяви снощи Венгер за TF1.

„Разбира се, това е неприятно - загубихме играч от висока класа. Но на Робин оставаше една година от договора му и нямахме друг избор", допълва наставника на Арсенал.

Френският специалист допълни също така, че няма намерение да търси заместник на Ван Перси, тъй като по-рано е привлякъл Оливие Жиру и Лукаш Подолски.

„Подписването с Жиру и Подолски беше направено за да се компенсира напускането на Ван Перси", каза още Венгер.

 

181