Лукаку: Загубих си времето в Челси


Н. Гавазов

Нападателят Ромелу Лукаку, който премина под наем в УБА се оплака, че е загубил цяла година от кариерата си в Челси. Както е известно, „аристократите" закупиха играча преди година за сумата от 20 милиона паунда, но заради високата конкуренция в тима Ромели страдаше от липса на игрова практика и в крайна сметка бе принуден да премине в по-скромен клуб, където ще има по-големи шансове за набиране на необходимия опит.

„Пожертвах цяла година от своята кариера заради тях и повече не искам да търпя това. Радвам се, че беше намерено нужното решение. Още в първия ден на подготовката за новия сезон аз казах на мениджъра, че искам да си тръгна. Ди Матео ми отговори че трябва да помисля за Челси и това, че в момента няма толкова много нападатели както преди. Но дойде време да помисля за себе си. Изморих се да наблюдавам останалите от резервната скамейка. Изиграх 12 мача и дори когато се представях добре, мен ме пращаха сред резервите", заяви Лукаку за The Sun.

„През последната година загубих жаждата си за футбол. Просто губех време и поради това сега се радвам, че преминах в УБА", завършва Ромелу.

 

81